Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3247 - DNT Gjøvik og Omegn - DNT Osbakken - Brannsikring

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 30.000 til ovennevnte prosjekt

DNT Gjøvik og Omegn dekker kommunene Vestre Toten, Østre Toten, Søndre Land, Nordre Land og Gjøvik, der de arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kultur-verdier.

Osbakken Pensjonat begynte som en damvokterbolig ved Skumsjøen like ved Raufoss. Boligen ble bygget i 1892 og ble etter hvert utvidet med kafé og pensjonat. Kaféen ble drevet av samme familie i tre generasjoner før den sommeren 2016 ble overtatt av DNT Gjøvik og Omegn.

Man ønsker å videreføre driften av stedet og videreutvikle det til å bli et senter for friluftsliv for hele regionen. Her kan det arrangeres leir for barn i skolens ferier, samt kurs, møter, aktiviteter og turer. Aktivitetene er lavterskeltilbud som ikke koster mye penger eller krever dyrt utstyr.

DNT hadde tilsyn av brannvesenet høsten 2016 og fikk da pålegg om å utbedre branncellene i deler av bygget for å sikre rømningsveiene. DNT ønsker å bruke bygget på en litt annen måte enn tidligere. Dette innebærer større aktivitet og overnatting med barn og unge i et bygg som er gammelt og mangler moderne brannhemmende isolasjon.

http:\www.dnt.no/gjovik

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss