Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3243 Geitbåtmuseet - Enge Tresliperi - Rehabilitering - Fase 2

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Enge Tresliperi er Stiftelsen Geitbåtmuseets hovedbygning. Museets drift, formidling, forskning og forvaltning av både båt- og gjenstandssamling er totalt avhengig av denne bygningen. Dessverre er bygget i en slik forfatning at det medfører høy risiko å oppholde seg i og i nærheten av bygget.

I 2015 skisserte vi en totrinnsplan for å sikre vår samling av Geitbåter – og for å rehabilitere Sliperiet fra 1912, et teknisk industrielt kulturminne av nasjonal verdi. Ved årsskiftet 2015/2016 ble Fase 1. Båtsamlingen som stod lagret i Sliperiet er nå forvart i en midlertidig plasthall. Utfordringen nå er å sørge for at denne plasthallen blir en midlertidig løsning

Nå står Fase 2, rehabilitering av selve murbygningen med takkonstruksjon, for tur.
Byggets tilstand skyldes blant annet en brann i 1964 som ble slukket med sjøvann. Saltet har med årene medført så store skader på den opprinnelige takkonstruksjonen i klinket stål.

Behovet for rehabilitering av Sliperiet er derfor prekær. Geitbåtmuseet er avhengig av å sikre og rehabilitere museumsbygningen, for at håndverket og kunnskapen knyttet til bruk av Geitbåten, samt formidlingen av den nordmørske kystkulturen og industrihistorien, skal kunne bestå i framtida. Enge Tresliperi representerer, i kraft av sin status som teknisk-industrielt kulturminne av nasjonal verdi, en sentral del av den norske industrihistorien.

http:\www.nordmore.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss