Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3238 - Røyken historielag - «Skipperstua» i Hyggen - Utbedring

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

«Skipperstua» er et frittliggende en-etasjes laftet tømmerhus fra 1700-tallet, med saltak tekket med takstein. Huset ligger i Hyggenbukta, og er sannsynligvis en av bygdas eldste trebygninger.

Utbedring av huset omfatter utskifting av de nederste 2-3 stokkefar i laftevegger pga. angrep av borebiller, riving/fjerning av konstruksjoner av nyere dato, utbedring av vinduer og omlegging av tak med takstein, samt reparasjon av pipe.

Etter utbedring og istandsettelse skal «Skipperstua» brukes av skoler, lokallag og historielag til undervisning om lokalhistorie, fiske, saltkoking, sjøbruk, båtbruk og skipsfart i Hyggenbukta og i Drammensfjorden.

«Skipperstua» er et godt eksempel på bolighus i strandsitter-/husmannsmiljø, som det er svært få bevart av i Røyken.
Den vesle stua er meget karakterfull med synlige takbjelker og lav takhøyde, har hvitmalte tømmervegger og originale vinduer med sprosser.

http:\www.hitorielaget.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss