Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3224 Lofotmuseet - Slukkeanlegg

fikk på styremøtet 31. mars 2017 i Stiftelsen UNI kr. 400.000 til ovennevnte prosjekt

Hovedbygning (Væreierboligen) og bakgårdbygning, stabbur, bårstue og fjøs danner tunet på handelstedet Storvågan. Bygningene stammer fra den gang Storvågan var det mest sentrale fiskeværet i Lofoten.

Alle bygningene er oppført i første del av 1800-tallet, noen med senere påbygging. Museets samlinger stammer i stor grad fra fiskerbondekulturen på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, med særlig vekt på fiskeredskapene. Storparten av museets samling er plassert i magasinene i hovedbygningen, stabburet, bårstua og fjøsen, og dessuten i utstillingene i de nevnte bygningene. Bakgårdsbygningen inneholder butikk, toaletter og kontorer. Bygningene har stor autentisitet i seg selv og som del av et komplett gardsanlegg.

Avstanden mellom stabburet, bakgårdsbygningen og hovedbygningen er så liten at en brann lett kan spre seg mellom bygningene. Sprinkling er det eneste tiltaket som sikkert kan sikre bygningene, dersom en brann oppstår.

http:\www.museumnord.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss