Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3199 - Astrid Ohnstad - Vangsgården Gjestgiveri - Restaurering av tegltaket

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til restaurering av tegltaket på Vangsgården Gjestgiveri

Vangsgaarden ble etablert i 1992, og har siden vært drevet av Astrid Ohnstad.
Driften består av overnatting og restaurantdrift.

I 1992 var veldig mange av husene falleferdige, så opp gjennom årene er store midler brukt på å ivareta husene. Vangsgaarden har svært mange fornøyde gjester, og i dag ligger den som en liten perle med vakre hager, og med en lang og fasinerende historie, på Aurlandsvangen. Vangsgaarden omfattar sentrale deler av det eldste og mest opprinnelige bygningsmiljøet på Aurlandsvangen. Det er et verneverdig, historisk bygningsmiljø knyttet til utviklingen av Aurlandsvangen som gjestgiver- og handelssted og øvrige sentrumsfunksjoner fra 1850-tallet og fremover. Det har siden da blitt brukt til overnatting, servering og handel.

Vangsgaarden som kulturmiljø er ikke bare viktig for Aurlandsvangen, men også for verdsarvområdet Vestnorsk fjordlandskap. Den ligger ved Aurlandsfjorden – verdsarvfjord på lik linje med Nærøyfjorden - og har stor estetisk, historisk og opplevelsesmessig verdi i forbindelse med verdensarvverdiene og for de som kommer til dette området.

Hovedbygningen i Vangsgaarden er en praktfull bygning med historisk interiør. Den er bygd sammen av en eldre del fra 1770-tallet og en yngre del fra 1860-tallet.
Vangsgaarden Gjestgiveri er tekket med teglpanner. Taket, både på den «gamle» delen og den «nye» delen, trenger utskifting grunnet sterk forvitring.

http:\www.vangsgaarden.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss