Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3188 Astafjord Kystlag - M/K Folkvang - Nytt sikkerhetsutstyr

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 92.175 til nytt sikkerhetsutstyr på M/K Folkvang

Skandferbåtene var de første serieproduserte fiskebåtene i Nord-Norge og representerte overgangen fra åpne nordlandsbåter til lukkede båter med helbygget dekk. Med disse kom også overgangen fra seil til motor og den moderne tid til fiskefeltene i Nord-Norge.

Nils Skandfer kom fra Renså i gamle Astafjord. Her bygget han sine første båter før han begynte i lære hos Colin Archer og Ananius Dekke. Etter læretiden kom han tilbake til Nord-Norge for å bygge sjøsikre og økonomiske båter for landsdelens fiskere. I hjemkommunen var det imidlertid for lite skog til industriell båtbygging og Skandfer etablerte seg derfor i Vefsn i 1903.

M/K Folkvang er en av fire eksisterende båter etter den kjente båtbyggeren Nils Skandfer og står på Riksantikvarens verneliste. Båten ble bygget i 1911 og har hatt tilhørighet i Grovfjord siden 1917. Den ble drevet som fiskebåt frem til 1977.
I 1991 ble båten hevet fra Oslofjorden og hjemført til Grovfjord i 1992.
I mange år har den vært under restaurering av Astafjord Kystlags medlemmer. Båten er tilbakeført til sitt opprinnelige utseende og er den eneste i sitt slag som er bevart i sin opprinnelige form. Det trengs nå fornying av sikkerhetsutstyret på M/K Folkvang.

http:\www.mkfolkvang.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss