Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3180 Trondheim kunstmuseum - tak og fasadereparasjoner

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til tak og fasadereparasjoner

Trondheim kunstmuseum er lokalisert ved Nidarosdomen. Institusjonen har en utadvendt profil med et omfattende utstillingsprogram med både samlingsbaserte utstillinger, historiske utstillinger og betydelige mønstringer med samtidskunst. Det avholdes ukentlige kvelds-arrangementer og museet har et aktivt program for både barn og unge.

Kunstsamlingen med om lag 5000 kunstverk, har hovedtyngden på norsk billedkunst fra 1800-tallet og frem til i dag, men har også en betydelig samling internasjonal kunst med vekt på danske verk fra 1900-tallet samt en stor samling nyere internasjonal grafikk. Regionens egen kunst er godt representert i samlingen.

Museets historie som kunstinstitusjon går tilbake til 1845, da Trondhjems Kunstforening ble stiftet. Foreningen hadde ingen fast lokalitet, men i 1930 sto bygget i Bispegata ferdig. Det er et av landets få bygninger som er reist i den hensikt å skulle presentere billedkunst. I 1987 ble det foretatt en utbygging og to nye utstillingssaler, samt at et malerimagasin ble innviet. Museets loftsetasje er i dag kontorlokale for museets ansatte. Da Trondheim kunstmuseum ble opprettet i 1997, ble bygningen samt den betydelige kunstsamlingen overført til museet som en gave fra Trondhjems Kunstforening.

Grunnet omfattende taklekkasjer må det utføres betydelig arbeid for å sikre kunst og bygning. Trondheim Kunstmuseum er bygd i 1930-årene. På taket er det trådglass. Disse glassene er i svært dårlig forfatning og må byttes. Renner på yttervegger og mot tilbygg er også svært dårlige og må utbedres. Det er planlagt å erstatte trådglass med båndtekking. Noe av eksisterende båndtekking er også planlagt utskiftet. I 1985 ble det bygget et tilbygg med glassfasader og glasstak. Her er det brekkasje på glass, og fuger mellom glass må skiftes.

http:\www.mist.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss