Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3178 R/S 44 Idun v/Eddie Lesund - Sikkerhetsutstyr

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til sikkerhetsutstyr på R/S 44 IDUN

R/S 44 IDUN er en redningsskøyte, donert til Redningsselskapet av det daværende livsforsikringsselskapet Idun men er nå i privat eie. Skøyta ble bygget i 1937 hos Knut Christensen & Co i Risør. Formålet er å bevare fartøyet slik det var da det gikk ut av Redningsselskapets tjeneste i 1969.

R/S 44 IDUN benyttes i dag som seilende kulturformidler, og er et kjent innslag i veteranbåt- og kystkulturstevner langs kysten, som f.eks. Forbundet Kystens Landsstevne, Risør Trebåtfestival, Oslo Kystkulturstevne, Kystkulturdagene i Bergen, Tall Ship, og er en verdig representant for sin generasjon av redningsskøyter.

R/S 44 IDUN har, av Riksantikvaren, status som vernet fartøy.
Til våren er det igjen tid for fornyelse og re-sertifisering av pålagt sikkerhetsutstyr. Slikt sikkerhetsutstyr har inntil 5 års godkjent levetid.

Fra 2017 har Sjøfartsdirektoratet pålagt nytt sikkerhetskurs for dekksoffiserer og mannskap. For IDUNs del gjelder dette 2 personer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss