Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3171 Norsk Folkemuseum - Nytt arkivmagasin

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 1.000.000 til nytt arkivmagasin

Norsk Folkemuseum er i dag landets største kulturhistoriske museum med ansvar for å samle, bevare og vise liv og livsvilkår i Norge i de siste 500 årene. Museet har om-fattende samlinger både av bygninger, gjenstander og fotografier og en stor stab av spesialister på en rekke områder.
Museet forvalter omfattende historiske arkiver av høy kulturhistorisk og nasjonal verdi, deriblant en del av UNESCOS dokumentarv. Museet har behov for en vesentlig oppgradering av dagens magasinforhold og må bygge helt nytt arkivmagasin som tilfredsstiller krav for bevaring. Arkivrommet skal erstatte nåværende plassering, som er utsatt på grunn av grunnforholdene.

Arkivsamlingen består av 124 registrerte arkiv, med hovedvekt på privatarkiv. Dette er nasjonale viktige samlinger som strekker seg fra 1700-tallet og frem til i dag og er et landsdekkende og helt unikt materiale. Arbeider- og husmannsminner ble samlet inn på 1950- og 1960-tallet og viser arbeidsfolks levekår fra 1850 og inn på 1900-tallet. Samisk arkiv er et kulturhistorisk materiale som gir verdifull kunnskap om språk og kultur. Museet har et omfattende kart- og tegningsarkiv med oppmålingstegninger av tun og bygninger fra store deler av landet.

Arkivene omfatter også minnemateriale fra Norsk Etnologisk gransknings-minneinnsamling gjennom 70 år som nå er på UNESCOs verdensarvliste som en del av Norges dokumentarv. Det skal etableres et nytt arkivrom som skal fylle alle krav til et fullverdig arkivmagasin med brannsikker innredning og et slukkeanlegg for brannslokking med gass.

http:\norskfolkemuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss