Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3169 Skonnerten Svanen - Sikring

fikk på styremøtet 8. februar 2017 i Stiftelsen UNI kr. 370.000 til sikring gjennom vinteren, fornyelser, pålagte kontroller m.m.

I 2016 ble Norsk Sjøfartsmuseums Veteranskibsrederi A/S (VSR) avviklet, og «Svanen» ble formelt tilbakeført til Norsk Maritimt Museum, avdeling av Norsk Folkemuseum. Fartøyet er bygget som seilende lasteskip i Svendborg i Danmark i 1916 og seilte i nordiske farvann, Nordsjøen og Middelhavet med trelast og stykkgods i dansk, norsk og svensk eie i 50 år. Rundt 1960 gikk hun i opplag i Sverige, men ble så kjøpt av en privatperson, Inge Høy, i Kristiansand som restaurerte skipet, og gjorde en del forandringer under dekk for å få tilpasset det til en ny ”fart”, nemlig skoleskip for ungdom med problemer.

Skipet ble etter hvert overført til Norsk Sjøfartsmuseum i Oslo som i 1972 fikk det i gang som skoleskip for ungdom i 14-17-årsalderen med spesielle behov. I løpet av de siste 10 årene er typer tokt utvidet gjennom et samarbeid med Redningsselskapet; Ukestokt med «Svanen» suppleres med opplæring i sjøvett, sjøveisregler, sikkerhet, førstehjelp og håndtering av småbåter for seil, årer og motor.

”Svanen” er i løpet av de 45 årene hun har vært eid av Norsk Sjøfartsmuseum/Norsk Maritimt Museum, trinnvis restaurert tilbake til utgangspunktet 1922 - altså med full rigg, men med maskin. Eksteriøret er helt tilbakeført. En rekke detaljer i riggen er også tilbakeført til det originale fra 1916.

http:\www.marmuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss