Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3048 Sauda Folkets Hus AS - Brannsikring

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Sauda Folkets Hus AS (SFH) ble dannet 8. mai 2015 som et ideelt selskap med formål å restaurere og sikre Folkets Hus som kulturminne, bygge på og eie dette som hoved¬kulturbygg i Sauda. Bygningen har vært «samfunnshuset» for alle i Sauda i hele etterkrigstiden. Slik blir dette prosjektet både et viktig lokalt prosjekt for Sauda, som kulturminne og kulturarena, også et unikt bygg både regionalt og nasjonalt. Folkeaksjer, eksterne tilskudd, gaver og frivillig innsats skal gjennom en dugnad sikre gjennomføringen, i godt samspill med kommunen.

Restaureringarbeidet på det gamle bygget er omfattende; tak, yttervegger og
tekniske anlegg. Samtidig må det finnes løsning slik at bygningen også kan fungere som et kulturbygg med dagens kvaliteter.

Som regionalt og nasjonalt kulturminne er brannsikring et viktig tema. På grunn av viktige og nyrestaurerte veggmalerier, kan ikke vanlig sprinkling med vann eller tåkeanlegg benyttes. Derfor ønskes slukkeanlegg basert på Inergen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss