Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3041 Stiftelsen Uthaugsgården - Rensing og maling av stakittgjerde rundt snart 100 år gammel nyrenessansehage

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 32.000 til ovennevnte prosjekt

Handelsstedet og gårdsbruket Uthaugsgården er et autentisk kulturhistorisk museum bygget av eierne på Austrått i 1740 og kjøpt av Lundfamilien i 1829. Museet ble etablert i 1990 og er et av de største autentiske museer i Norge.

Uthaug har vært og er et av de største landsteder utenom byer på norskekysten med foredling av fisk og sild til eksport siden 1859. Lundfamilien som eide handelsstedet fikk ved lov av 1868 innløst utvidet handelsbrev. Det ble tilberedt klippfisk og saltet sild i tønner for eksport.

Uthaugsgården består av hovedbygning med hage, kornbur og matbur med matklokke og rom for klær i andre etasje. Buret er utstyrt med gjenstander som hører til der. Hovedbygningen består av mer enn 40 rom.

Museet har en unik nyrenessansehage hvor det stadig arbeides med restaurering og vedlikehold. Fylkesgartner Hjelde fra Nes i Fosen lagde en hageplan i 1918, og det er et håp at hagen kan presenteres ferdig restaurert til 100-årsjubileet i 2018.
Rundt hagen er det et 63 meter langt stakittgjerde som nå må rengjøres for sopp og deretter males.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss