Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3029 Sameiet Polarstar - Ishavsskuta Polarstar - Sikkerhets- og utstyrspakke

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Den ærverdige ishavsskuta Polarstar ble berga fra «spikerdynga» i 2008, takket være ildsjeler som så at det var viktig å redde skuta. Den har en unik historie. Polarstar er ei skute med høy nasjonalhistorisk verdi. Det var den første stålskuta i Norge.

Etter at Riksantikvaren ga vernestatus i 2014, ble det besluttet å fullrenovere skuta. Dette blir nå gjort ved et verft i Polen. Skuta er nå ca. 70 - 80 % ferdig, og planen er at den skal bli godkjent av Riksantikvaren og NMD før den kommer hjem til Norge i juni 2017. Da har skuta vært gjennom en total renovering.

Skuta er tenkt som et levende museum, som skal reise i nordområdene og også langs kysten av Norge for å formidle polarhistorie og også berette om alt denne skuta har vært med på av polare ekspedisjoner. Den har vært Sysselmannskute i ca. ti år og har vært på utallige oppdrag.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss