Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3008 Stiftelsen Verkstedet - Nye pipebeslag og justering av gårdsplassen på Vevstua

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 60.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Verkstedet disponerer flere bygninger i nær tilknytning til Solberg Spinderi. Stiftelsens formål er blant annet å registrere, samle, formidle og å ta vare på Nedre Eikerås industri- og kulturhistorie, samt å være et senter for nyskapning.

En av bygningene, Vevstua (som ble oppført i 1914), er satt i stand og tatt i bruk som et kulturhus hvor ulike lag og foreninger har møterom, kulturkvelder, konserter etc.

Siden starten har en gjeng, hovedsakelig pensjonister, vært til uvurderlig hjelp. Denne såkalte «dugnadsgjengen» møtes en kveld hver uke og sørger for vedlikeholdet. Uten disse ildsjelene ville det vært vanskelig å drifte stiftelsen og man er derfor utrolig takknemlige for den innsatsen de gjør.

Nå trengs det ekstern hjelp fordi pipa trenger nå nytt, tett beslag. Det fyres ikke i denne pipa, men slik det er i dag, er det stadig lekkasje rundt det gamle pipebeslaget.
Gårdsplassen må også justeres. Slik det er i dag, renner flomvannet mot veggen på oversiden av bygget og dermed trekker det vann inn i underetasjen, som utløser soppangrep. Fallet må justeres, slik at regnvannet renner ut fra veggen.

http://www.verkstedet.com

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss