Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3006 Norsk Folkemuseum - Utstillingen Reformasjonen 500 år

fikk på styremøtet 7. desember 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Folkemuseum er i dag landets største kulturhistoriske museum med ansvar for å samle, bevare og vise liv og livsvilkår i Norge i de siste 500 årene. Museet har omfattende samlinger både av bygninger, gjenstander og fotografier og en stor stab av spesialister på en rekke områder bl.a. innen samlingsforvaltning, forskning og formidling.

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther sendte ut sine diskusjonsteser mot avlatspraksisen. Dette regnes som startpunktet for reformasjonen av kirken. I Norge regnes etter-reformatorisk tid fra 1. april 1537 da den siste katolske erkebiskopen forlot landet. I forbindelse med reformasjonsjubileet i 2017 vil Norsk Folkemuseum vise en temautstilling som skal sette reformasjonen inn i en teologisk, kunsthistorisk og samfunnsmessig sammenheng. Utstillingen blir en ny introduksjon til museets store samling av etter-reformatorisk kirkekunst og inngå i museets tilbud av basisutstillinger.

Ved å løfte fram disse kulturhistorisk viktige kirkehistoriske gjenstandene og gjøre dem tilgjengelige for publikum, vil utstillingen sette søkelyset på den historisk viktige samfunnsomveltningen som reformasjonen var i Norge.

http://www.norskfolkemuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss