Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2999 Singerheimen - Brannverntiltak og til restaurering av originale tak

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Styret i Stiftelsen William H. Singer Jr’s og Anna Brugh Singers minde ønsker å bevare Singerheimen i Olden som kulturminne og legge til rette for bruk slik at man kan oppnå økt verdiskaping og tilby enda flere å oppleve kulturskatten i Stryn kommune. Kunstnerhjemmet har blant annet blitt omtalt slik: Naturskjønne Olden rommer en uventet kulturhistorisk perle: en gedigen mintgrønn villa i amerikansk stil. Villaen tilhører landstedet Singerheimen, som ble bygget av kunstneren William Singer og hans kone Anna.

Singerheimen har, med sine 9 bygninger, svært stor kulturhistorisk verdi.
Det kreves mye nødvendig reparasjonsarbeid på bygningen, blant annet brannvern-tiltak, reparasjoner og restaurering av originale, istandsetting av originale terrengmurer og grunnmurer, samt restaurering og reparasjoner av fasadene.

http://www.singerheimen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss