Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2993 Blindeforbundet Vest-Agder - Samlinger for svaksynte og blinde

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Norges Blindeforbund Vest-Agder vil gjerne gi synshemmede informasjon om brannforebygging og hvilke utfordringer de har. De må også få informasjon om hvordan de skal trygge sine hjem for brannfeller og hvordan de skal forholde seg når alarmen går.

Prosjektets målsetning er å holde samlinger med informasjon og bevisstgjøring for brannforebyggende tiltak. Informasjon og kommunikasjon er viktig. Det er ønskelig med 3 samlinger.

Svaksynte og blinde er en ekstra utsatt gruppe når det gjelder ulykker i hjemmet ved brann. De må lære seg å benytte seg av andre sanser enn syn når ulykken inntreffer. Dette er viktig å trene på regelmessig, og behovet for slik opplæring er stor. Det finnes brannkurs for blinde, men dette skjer via samlinger og ikke hjemme hos den enkelte. Fagfolk vil komme hjem og trygge den enkeltes bolig og samtidig øve på evakuering. Dette er spesielt viktig for en ekstra utsatt gruppe.

http://www.blindeforbundet.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss