Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2992 Norsk Luftfartssenter Bodø AS - Sertifisering av oppheng av fly

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 750.000 til ovennevnte prosjekt

Norsk Luftfartsmuseum er Norges nasjonale museum for luftfartshistorie. Museet er lokalisert i Bodø, åpnet i 1994 og har et totalt utstillingsareal på ca. 10 000 m2.
I museet finnes en avdeling for sivil luftfartshistorie med stiftelsen Norsk Luftfartsmuseum (NL) og Avinor Museum (AMu) som ansvarlige faginstitusjoner, og en militær avdeling – Luftforsvars-museet (LMU) - som er en del av Forsvarets museer. Det er et tett og godt samarbeid i den daglige driften mellom de tre ulike museumsorganisasjonene, der målsettingen er å skape «Verdens beste luftfartsmuseum».

I flere år har man sett behovet for å bygge om den sivile utstillingen. Da den midlertidige utstillingen ble bygget ble flere fly hengt fra takkonstruksjonen. Det ble benyttet bygningsteknisk ekspertise til å beregne dimensjoner på opphengsmateriell etc., men beregningene gjaldt ikke det konstruksjonsmessige på selve flyene.

Det viser seg at kravene til sertifisering og sikring av flyene før oppheng er sterkt innskjerpet i forhold til i 1994. Det må derfor gjøres en besiktigelse av hvert fly for å bestemme den beste og sikreste opphengsmetoden.
Gjennomføringen av prosjektet er svært krevende i forhold til sikkerhet.

http://www.luftfartsmuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss