Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2982 Larvik kommune - Herregården i Larvik - Tåkesprinkelanlegg

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Herregården ble oppført av Norges stattholder Ulrik Frederik Gyldenløve i 1674 og var residens for grevene Danneskiold-Laurvig og Ahlefeldt-Laurvig frem til 1805. Larvik by kjøpte Herregården i 1821 og bygde den om til diverse kommunale forhold, blant annet skole, bolig og teater. I perioden 1919 - 1929 ble bygningen antikvarisk undersøkt og delvis konservert og restaurert. Hovedbygningen ble gjort om til museum. Herregården ble fredet i 1923 som en av de første bygningsfredninger i landet. Formålet med fredningen var å bevare Herregården, som et bygnings-, arkitektur og kulturhistorisk viktig eksempel på barokken i Norge.

I dag drives Herregården som museum av Vestfoldmuseene - Larvik Museum. I de senere årene er bygningen antikvarisk oppmålt og de bygnings- og fargearkeologiske undersøkelsene er gjenopptatt og nesten ferdigstilt. Plan for sikring, vedlikehold, konservering, restaurering og møblering m.m. er også under ferdigstillelse.

http://www.larvik.kommune.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss