Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2980 Hardanger Fartøyvernsenter - S/J Mathilde - reparasjon og bytting av lys

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Restaureringen av hardangerjakten Mathilde ble starten på Hardanger fartøyvernsenter (RFS), som i dag sysselsetter over 40 personer. Hardanger fartøyvernsenter er en avdeling ved Hardanger og Voss museum og er et av tre nasjonale fartøyvernsentre, utpekt av Riksantikvaren.
S/J Mathilde har seilt som restaurert og verneverdig seilskip siden 1989.

Driften er delt i tre: Museumstokt, Leirskole og Sommertokt.
Med denne driften har man klart å holde S/J Mathilde i god stand, og man har også tatt store løft som utskifting av seil, ny motor og diverse andre større oppgraderinger.
I forbindelse med årets vedlikeholdsarbeid er det blitt oppdaget råteskader i storseilsbommen, klyverbommen og jagerbommen. Det har lenge vært ønskelig å gå over til LED-belysning om bord i S/J Mathilde. Dagens lyssystem om bord tilhører gårsdagens teknologi og er krevende for batteriene.

http://www.hardangerogvossmuseum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss