Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2974 Løten Røde Kors Hjelpekorps - Ny snøscooter

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 80.000 til ovennevnte prosjekt

Løten Røde Kors Hjelpekorps er en frivillig organisasjon som er underlagt Norges Røde Kors. Hovedaktiviteten retter seg mot søks- og redningsoppdrag gitt av politi og helsevesen, og benyttes på arrangementer i Løten kommunes lokalsamfunn, for å yte førstehjelp om noen skulle skade seg eller bli syke under arrangementer.

Løten Røde Kors har en hytte på Budor. Fra hytta dekkes nesten hele Hedmarksvidda, og nærmeste vakthytte er på Ljøsheim v/Sjusjøen. Alpinbakken på Budor gir også en del oppdrag i løpet av vinteren. Hjelpekorpset er årlig i beredskap for mange tusen mennesker på Hedmarksvidda.

Hjelpekorpset påtar seg også å transportere funksjonshemmede med snøscooter fra bilveg og inn i fjellet, slik at også de på best mulig måte kan benytte flott natur.
Til dette er de avhengige av driftssikkert verktøy. En pålitelig snøscooter med god fremkommelighet i krevende snøforhold er uvurderlig. Det er også et ønske at når medlemmene i hjelpekorpset drar ut i dårlig vær for å yte livreddende bistand, så skal de ikke være redde for at verktøyet de besitter plutselig slutter å fungere. At snøscooteren kan stoppe langt fra bilvei i dårlig vær, med seg selv og en eller flere pasienter å ta vare på, er ikke ønskelig.

Hjelpekorpset eier 2 snøscootere som er stasjonert på hytta på Budor og som er uvurderlige verktøy i tjenesten. Den ene snøscooteren begynner å bli så gammel at det påløper store kostnader hvert år med reparasjoner og vedlikehold.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss