Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2967 Oslo Universitetssykehus HF – Ullevål, Barnesenteret - Videreføring av studier på premature barn

fikk på styremøtet 20. oktober 2016 i Stiftelsen UNI kr. 250.000 til ovennevnte prosjekt. På styremøtet 8. februar 2017 ble det innvilget ytterligere kr. 250.000 til samme prosjekt

Prosjektet The electrophysiological development of the premature brain; EEG “the mirror” into the brain studerer hjerneaktiviteten hos barn som er født ekstremt for tidlig; før uke 30. Ullevål sykehus var blant de første i verden til å bruke digitaliserte EEG-signaler til å studere hjerneaktiviteten for å undersøke sammenhengen mellom tidlige EEG-forandringer/hjernefunksjon og senere utkomme.
Det vises til svært interessante funn som har vært publisert på internasjonale møter og i flere internasjonale medisinske tidsskrifter.

Forskningsgruppen er nå i gang med å innkalle barna, som nå er 12 år, til testing.
Forskningsprosjektet har resultert i en stor database hvor det ligger viktig informasjon om hjernens aktivitet. Dataene skal analyseres og studeres på forskjellige måter, og vil gi ny og viktig informasjon og kunnskap om den premature hjernen. Dette vil øke forståelsen om hva som skjer i hjernen hos et barn som er født svært prematurt.

http://www.oslo-universitetssykehus.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss