Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2947 Bodø Røde Kors - Snøscooter

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til kjøp av snøscooter

Bodø Røde Kors Hjelpekorps er en viktig del av redningsberedskapen i Salten. Medlemmene rykker ut på kort varsel, etter forespørsel fra politiet. I fjor deltok de i totalt 14 oppdrag og brukte omlag 750 timer på dette – alt gjort som frivillig arbeid.

Jobben er først og fremst å delta i søk, redning og transport av skadde personer. Dette foregår både sommer og vinter. Til vinterberedskapen har de per i dag to snøscootere, men ingen av dem er helt optimale til deres behov.

Nå er det ønskelig å bytte ut den kraftigste scooteren, som de har hatt siden 2005. Den har god trekkraft, men er tung og vanskelig å håndtere i terrenget i Bodømarka, selv for erfarne førere. Ved en velt er det så å si umulig for én person å rette opp scooteren. Understell og oppheng er av gammel konstruksjon og forsterker problemene i utfordrende terreng. Den andre scooteren er lettere og smidigere, men har ikke samme trekkraft og har dermed begrensninger i bruken. Begge scooterne har totaktsmotor, mens det i dag er mer vanlig med firetakts, som er både mer stillegående og forurenser mindre.

http://www.rodekors.no/bodo

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss