Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2935 - Sør-Troms museum – Sikkerhetsutstyr for skonnerten «Anna Rogde»

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 45.000 til ovennevnte prosjekt

Sør-Troms museum ble konsolidert med Stiftelsen Anna Rogde i 2010 og tok over driftsansvaret for skonnerten «Anna Rogde». Skuta er fra 1868. Stiftelsen Anna Rogde eier fortsatt skuta. Hun har status som vernet hos Riksantikvaren og er i dag verdens eldste seilfartøy i sitt slag som enda er operativt. Skonnerten brukes til inntektsbringende turer og opplæring i seiling, kystkultur og sjømannskap.
Mannskapet som benyttes i dag jobber på frivillig basis, og er medlemmer i den frivillige støtteforeningen Anna Rogdes venner.
Det offentlige tilskuddet dekker ikke de årlige driftskostnadene til skonnerten og det er derfor nødvendig til å seile inn ca. kr. 500.000 i året. Med frivillig mannskap og den korte sommersesongen i nord har dette vært en stor utfordring å få til. Ikke minst fordi kravet til sikkerhet, både vedrørende fartøy og mannskap stadig har blitt strengere og mer kostbart. I tillegg til kurs og opplæring av mannskap og årlig kontroll av sikkerhetsutstyr om bord, er det valgt å trekke inn ekspertise på treskrog for en årlig kontroll. Dette gjøres i forbindelse med årlig slippsetting og er ikke lovpålagt. Imidlertid mener man det er et viktig ledd i arbeidet med sikkerheten til skonnerten Anna Rogde.

http://www.stmu.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss