Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2927 Kon-Tiki Museet - Lysanlegg

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til nytt lysanlegg

Prosjektet “Kon-Tiki Museet i et nytt lys» skal skifte ut lysanlegget på museet.

Besøkende til museet skal konkret få oppleve Kon-Tiki flåten, Ra II og de andre utstillingene på museet i ett nytt lys. Lys, eller fravær av lys, kan brukes til å fortelle historier. Vi trenger et godt lys for å kunne oppleve spennende historier på en optimal måte. Belysningen skal fungere som en guide.

Mangfoldet i Thor Heyerdahl sine ekspedisjoner skal vises, der nye aspekter og flere detaljer kommer i fokus ved en forsiktig bruk av lys på spesifikke steder i utstillingen. Dette i kontrast til dagens lyssetting som setter en felles stemning for alle utstillingene under ett.

Dagens lysanlegg klarer ikke lenger å levere en stabil drift. Vedlikehold tar stadig mer tid og ressurser, og anlegget kan representere en brannfare.
Ny LED-basert belysning vil være mer bærekraftig, både for miljø og budsjett.

http://www.kon-tiki.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss