Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2920 Stiftelsen Lillehammer Museum - Maihaugen - sikringsanlegg

fikk på styremøtet 31. august 2016 i Stiftelsen UNI kr. 485.000 til oppgradering av sikringsanlegg på Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et friluftsmuseum med 200 antikvariske bygninger fra perioden 1200-2001, i tillegg til utstillinger og publikumsfasiliteter. Museet er åpent hele året, med størst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen er det største friluftsmuseet i Norge utenfor Oslo, og ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887. Museet har egen bysamling. Boligfeltet er en samling med eneboliger fra 1900-tallet, der hus, interiør og gjenstander sammen skaper komplette, tidsriktige hjem. Boligfeltet er et nasjonalt dokumentasjonsprosjekt med hus fra Gardermoen og Fornebu i tillegg til hus fra museets nærområde. Arbeidet med å dokumentere hjem fra 1900-tallet startet i 1993, og er i dag en av de mest populære attraksjonene på Maihaugen.
Hovedbygningen på Maihaugen er bygget i flere byggetrinn. Det første i 1959 og det siste i 1993. Bygningen er på 14.000 m2 og inneholder kontorlokaler, bibliotek, Maihaugsalen, magasiner, utstillingsareal, butikk og kafe. I hovedbygningen er det en fast utstilling, «Langsomt ble landet vårt eget», en utstilling fra Norgeshistorien. I tillegg er det nytt olympisk museum her som åpnet i februar 2016.

Byen på Maihaugen er en samling hus i hovedsak fra Lillehammer. Den gir et representativt bilde av Lillehammer by med et tidsbilde fra slutten av 1800-tallet og frem til andre verdenskrig. Husene er bygget så autentisk som mulig og det betyr liten avstand mellom husene. Dette er et tett trehusmiljø med en bruk og aktivitet som medfører brannfare.

For Maihaugen representerer byen en svært viktig ressurs.

http://www.maihaugen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss