Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2888 Stiftelsen Smøla museum - Restaurering av båtnaust i Sanden - Restaurering av båtnaustet i Sanden

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 53.000 til restaurering av båtnaustet i Sanden

Smøla museum er en del av det konsoliderte Stiftelsen Nordmøre museum. Smøla museum driver tre museumsanlegg i Smøla kommune. Smøla museum er et lite museum i Smøla kommune. Museet eier blant annet en flott væreiendom på fiskeværet Veiholmen, som er det største bebodde fiskeværet sør for Lofoten.
Eiendommen Sanden består av fem bygninger. Det er våningshus, fjøs, stabbur, båtnaust og sjøbrygge.

Alle bygninger på eiendommen står slik de gjorde da siste beboer flyttet ut. Det er et helt autentisk miljø i et område som er regulert til spesialområde bevaring. Hovedhuset er fra 1794 og en regner med at de andre bygningene også er fra samme periode. Båtnaustet er en stavlinebygning på en etasje med åstak og sperrer. Det er mest sannsynlig fra slutten av 1700-tallet.

Båtnaustet ligger i et område som er vernet, i hensynssone 1, som er den strengeste vernesonen. De andre husene i anlegget er godt vedlikeholdt. Det omsøkte prosjektet gjelder midler til oppjekking og legging av nytt tak på båtnaustet i Smøla museum sitt anlegg, Sanden på Veiholmen.

http://www.nordmore.museum.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss