Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2876 Buvik pensjonistforening - Restaurering av taket på Tangen

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til restaurering av taket på Tangen

Buvik pensjonistforening ble stiftet 13. februar 1975 og er notert i frivillighetsregisteret. Foreningenes formål er å være et samlingspunkt for pensjonistene i nærområdet. Foreningen skal aktivt verne om medlemmenes sosiale, økonomiske, helsemessige, kulturelle og samfunnsmessige interesser. Gjennom sosialt samvær skal pensjonistforeningen bidra til trivsel i lokalsamfunnet. Dette ivaretas ved bl.a. utstrakt bruk av kulturelle og sosiale arrangementer. Slike aktiviteter er et utmerket bidrag i god folkehelse som ivaretas av mange frivillige pensjonister.

Buvik pensjonistforening har eiendommen Tangen som ble kjøpt i 1990. Tangen er en flott møteplass for eldre, og andre i nærmiljøet. Det er ofte utleid til bryllup, barnedåp, bursdager og begravelser.

Normalt vedlikehold dekkes av husleieinntekter fra utleie til sosiale arrangementer og offentlige tilskudd. Vinduer er blitt skiftet og huset er malt innvendig og utvendig. Det er investert i varmepumpe, teleslynge, løsninger for tilgang til internett, video-prosjektor og ny kjøkkeninnredning med hvitevarer. Huset er istandsatt med hundretusenvis av kroner og flerfoldige dugnadstimer opp gjennom årene både av medlemmer og andre ildsjeler.

Skaun kommune har stor befolkningsvekst og dermed et økende behov for forsamlingshus. Tangen er et utmerket lokale som dekker et stadig stigende behov både blant unge og gamle. Innflyttere til Skaun kommune er i alle aldre, også mange pensjonister. Det forventes at det blir flere eldre i befolkningen, noe som også tilsier at Tangen blir et enda viktigere møtested fremover.
Tangen er et gammelt hus fra før år 1900. Våningshuset Tangen er i SEFRAK-registret.

Nå er det løse taksteiner og lekkasje på taket som må restaureres umiddelbart til en betydelig kostnad.

http://www.buvikpensjonistforening.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss