Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2872 Stiftelsen Kistefos-Museet - Prosjektet "Levende Fabrikk" fase 3

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til sikring i forbindelse med prosjektet "Levende Fabrikk"

Kistefos-Museet er en av 15 anlegg på Riksantikvarens prioriterte tekniske- og industrielle kulturminner, og ble av Riksantikvaren tildelt midler til forprosjektet «Levende Fabrikk». Forprosjektet ledet videre til prosjektet «Levende fabrikk, fase 1», og Fase 2.

Kistefos-Museet ønsker nå å gjennomføre «Levende Fabrikk» fase 3 som omfatter drift, lyd og bevegelse av mer av maskineriet i tresliperiet, i tillegg til publikumsformidlingen av prosjektet.

Det omsøkte prosjektet er dedikert sikringstiltak i forbindelse med idriftsettelsen og etableringen av taubanebukk etter historiske tegninger, samt tekniske konstruksjoner på sliperiloftet, som opprinnelig var en del av konstruksjonene, maskiner og formidlingen av «Levende fabrikk».

http://www.kistefos.museum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss