Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2869 Stiftelsen Nordnorsk Fartøyvernsenter og Båtmuseum - Sikring og digitalisering av tekniske tegninger

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 70.000 til å sikre og digitalisere tekniske tegninger

Nordnorsk Fartøyvernsenter (NNFA) er et av 3 nasjonale fartøyvernsentre som ble opprettet i 1996. Bakgrunnen for opprettelsen var en erkjennelse av at deler av den maritime handverkskompetansen stod i fare for å forsvinne. NNFAs formål er derfor å bevare nødvendig kunnskap for å sikre at vi som nasjon klarer å ta vare på våre flytende kulturminner i fremtiden.

NNFA har blant annet et nasjonalt ansvar for å ivareta kunnskap knyttet til eldre båtmotorer. Disse motorene ble i Norge produsert i perioden 1910 til slutten på 1960-tallet. For å sikre fremtidig bruk av, og deler til disse motorene i verneverdige, fredede fartøyene, anser NNFA det som særlig viktig å sikre at gjenværende tekniske tegninger blir bevart for fremtiden. NNFA ønsker å gjennomføre et prosjekt der et av hovedmålene er å digitalisere komplette tegningsarkiv fra 3 av landets største og mest kjente motorfabrikkene. Tegningene skal systematiseres og gjøres tilgjengelig.

http://www.nnfa.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss