Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2862 Telemark Røde Kors - Prosjekt "Om bare hjerte slår"

fikk på styremøte 6.juni 2016 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til prosjektet "Om bare hjertet slår"

«Om bare hjertet slår» er et prosjekt om styrking av Telemark Røde Kors hjelpekorps og førstehjelpskunnskap blant befolkningen. Forprosjekt og hovedprosjektet er gjennomført, og Telemark Røde Kors ønsker å videreføre prosjektet inn i 2016 for å fortsette det viktige arbeidet som er godt i gang.

Det er de første sekundene som teller hvis hjertet slutter å slå. Det er da det er viktig at ektefellen vet hva den skal gjøre, at barna skjønner at noe alvorlig skjer eller at en kollega som er i nærheten starter hjerte- og lungeredning. Det handler om liv og død. Har man mennesker rundt seg som har kunnskap om hva man skal gjøre rundt seg, og gjør det, kan det bety alt for den som har falt om og sluttet å puste.

Førstehjelp er viktig for alle lag i befolkningen, fra barnehagebarn til seniorer. Røde Kors har gitt seg selv oppgaven å gi førstehjelpsundervisning til folket slik at de står sterkere når ulykken er ute.

Hjelpekorpset er ryggraden i Røde Kors. De er en viktig aktør i den frivillige redningstjenesten og bidrar i stor grad til førstehjelpsopplæring både internt i organisasjonen og til resten av befolkningen.

De siste årene har vært dramatiske for de frivillige mannskapene i Røde Kors hjelpekorps i Telemark. Statistikkene viser til flere drukningsulykker, redningsoppdrag og leteaksjoner med funn av hardt skadde eller omkomne. Hovedmålet i prosjektet er derfor å gi kunnskap om førstehjelp til barn, voksne og seniorer i fylket gjennom økt satsning på hjelpekorpsene

https://www.rodekors.no/distriktsider/telemark/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss