Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2842 Visnes Hotell Stryn AS - Utbedring av sprinkleranlegg

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 40.000 til utbedring av sprinkleranlegget ved Visnes Hotell i Stryn

Visnes Hotel ble startet som hotell/skysstasjon i 1850. Tidligere var det en gård, og eiendommen har fremdeles den store grindverksbygde låven stående. Hotellet ble påbygd på 1930-tallet. Fra 1980 og frem til tidlig 2000 ble hotellet pusset opp og mye av det gamle i bygget er bevart. Fasaden er bevart, samt mange gamle vinduer og dører.

Visnes Hotel har en lang historie med stor autentisitet. Hotellet ansees å ha høy kulturminneverdi.

Hotellet blir i dag brukt til overnatting og servering i sesong. Utenom sesong, som lokale for selskap og kulturarrangementer. Planen er å restaurere tilhørende låve til bruk for kurs i handverk og som selskapslokale.

Dagens eiere kjøpte hotellet i 2014. De har investert mye arbeid og midler i å få hotellet i tradisjonell drift, i tillegg til å bevare historien ved bygget.

I februar i år fikk hotellet et pålegg fra Stryn kommune om å utbedre vanntilførselen på sprinke-lanlegget sitt. Dette må gjøres før sesongstart, 22. april 2016 og kommer som en kritisk sak nå, parallelt med at de holder på å ruste opp tak og fasader (støttet av Norsk Kulturminnefond).

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss