Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2840 Stiftelsen Musea i Sogn og Fjordane - Sikring av grunnmur på Lisetbua i Kalvåg

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til sikring av grunnmuren på Lisetbua i Kalvåg

Lisetbua ligger sentralt i Kalvåg havn i Bremanger kommune, som har et helhetlig sjøhusmiljø. Kalvåg har siden 1990-tallet vært et viktig turistmål, noe som har ført til at de aller fleste sjøhusene er bygd om til moderne overnattingssteder. Lisetbua står igjen som det eneste som kan vise publikum hvilke funksjoner sjøhusene i Kalvåg hadde frem til 1970-tallet. Lisetbua er en sammensatt sjøbu, bygd i flere etapper tidlig på 1900-tallet.

I 1992 fikk Stiftelsen Kystmuseet i Sogn og Fjordane Lisetbua i gave fra Bremanger kommune. Siden har museet lagt ned betydelige ressurser i restaurering og vedlikehold av bygningen. I dag er det mulig å besøke bua for å se hvordan en slik sjøbu har vært i bruk.

Siden Kystmuseet overtok Lisetbua har man lagt merke til et sig i grunnmuren under hoveddelen av anlegget, og dette er blitt verre i de senere årene.

http://www.sfj.museum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss