Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2839 Stiftelsen Gamle Hovin - Bakerovn i kjeller

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 øremerket bakerovn i kjelleren

Stiftelsen Gamle Hovin blir blant annet beskrevet av som et «semiurbant miljø» bestående av tre bygninger: landhandel, bolig og stabbur - bygget i perioden 1901 til 1920. Det var butikk og forretningslokale frem til 1980. I boka «Bosetning og folkeliv» står det blant annet: Familien Midttømme startet opp egen forretningsvirksomhet på Hovin i 1897. I 1902 sto et nytt forretningslokale ferdig ved Hovin stasjon. Tre generasjoner Midttømme drev virksomheten frem til slutten av 1960-tallet.

Stiftelsen Gamle Hovin ble stiftet i 2011 og har siden arbeidet med å ta vare på og restaurere bygningsmassen som stiftelsen eier. Med blant annet tilskudd fra Stiftelsen UNI er grunnmuren på butikken restaurert. Nå er det besluttet å restaurere bakerovnen i kjelleren, samt restaurere vinduer og dører i butikken. Hyller og innredning i kjelleren er også tenkt istandsatt.

De siste årene har Gamle Hovin betydd mye som samlingssted for mennesker i alle aldre. Her foregår ulike aktiviteter for barn og unge, mange utstillinger, kafe, temakafe, pub, dans, julemarked m.m. Det primære er å ta vare på kulturminnene; og den beste måten er gjennom bruk.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss