Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2813 Stiftinga Jærmuseet - Brannalarmanlegg ved Sola flyhistoriske museum, 720-brakka

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 35.632 til brannalarmanlegg ved 720- brakka på Sola flyhistoriske museum

Stiftinga Jærmuseet som er et regionsmuseum for kommunene Randaberg, Sola, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time og Hå, samt regionalt vitensenter for Sør-Vestlandet. Det er et konsolidert museum med hovedkontor på Vitengarden, Nærbø i Hå kommune. Museet driver ulike museumsanlegg i alle de sju kommunene.

720-brakka på flyhistorisk museum er en tyskbygget brakke som var en del av det tyske flymilitære anlegget på Sola Sjø i Hafrsfjord under andre verdenskrig.

Brakka inneholdt varmesentral og mannskapsrom til flyhangaren som ligger rett ved, og er i dag utstillingsbygg for flymuseet. Etter krigen ble brakka tatt i bruk av det norske forsvaret. Da Flymuseet ble stiftet for 31 år siden, ble den etter hvert tatt i bruk som magasin, arkiv, bibliotek, møtelokale og kontorlokaler for museet.

http://www.jaermuseet.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss