Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2805 Trude E. Wilskow Botn - Istandsetting av stabburet ved Botn skysstasjon i Telemark

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til istandsetting av stabburet på Botn skysstasjon i Telemark

Anlegget Botn skysstasjon har siden 1995 vært på Telemark fylkeskommunes fredningsliste. Det har blitt utført arbeider på hotellbygget og terrengarbeider bak bygget, samt ved låvebygget. Dette blant annet for å sikre bygningene for utglidning på grunn av jordtrykket. Stabburet har det ikke blitt utført arbeider på.

Stabburet er veldig spesielt og et viktig kulturminne for de reisende over fjellet fra turismens tidlige «barndom». Det er utarbeidet en tilstandsrapport av stabburet på Botn, som en svært viktig dokumentasjon for det videre arbeidet med istandsetting av bygningen til sin fordums prakt.

Det er god fotosamling fra Botn og flere av bildene har også blitt brukt som postkort.

Rapporten viser til der skadene er størst og viktig å gjøre strakstiltak på. Det gjelder særlig nord-østre og sør-østre fasade med skader i bærekonstruksjon for tak og sval.

Den regionale kulturminneforvaltningen vurderer at eiendommen er av nasjonal interesse, og viktig å ta vare på.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss