Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2796 Eirik Bjørsnøs - Restaurering av originale krysspostvinduer i Nordlandshuset Nesset på Vindstad

fikk på styremøte 13. april 2016 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til restaurering av originale krysspostvinder ved Nesset på Vindstad

Kulturminnet “Nesset” er et nordlandshus beliggende på Vindstad i den vakre Reinefjorden i Lofoten. Eirik Bjørsnøs kjøpte huset i 2012, som da hadde stått ubrukt og lidd under mangelfullt vedlikehold i mange år. I et værhardt klima har dette medført slitasje og skader på huset. Samtidig har huset fått stå i fred for de omfattende endringer og moderniseringer som mange hus i området er blitt utsatt for.

Huset representerer en viktig historiefortelling som gir oss innsikt i livet som snekker og fiskerbonde i denne spektakulære delen av Norge. Dette er en historie som det er vel verdt å ta vare på.

Ytterveggen i sjå-delen av huset, samt flere vinduer, er i de senere årene restaurert.

De vakre vinduene på Nesset utgjør en viktig del av husets “sjel”, en sjel som vil gå tapt dersom man erstatter dem med standard fabrikkvinduer. Det er derfor nå ønske om å fullføre utbedring av husets klimaskall med fokus på yttervegger og vinduer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss