Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2774 Rammestiftelsen for kunst, kultur og natur - Brann- og tyverisikring ved Muncheramme, Edvard Munchs mangeårige gjem i Hvitsten

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til brann- og tyverisikring av Muncheramme.

Rammestiftelsen for kunst, kultur og natur ble stiftet som næringsdrivende stiftelse i 2014.Rammestiftelsen er hjemmehørende på Ramme gård i Hvitsten i Vestby kommune.

Vedtektene stadfester at den skal være kulturfremmende: ”hvis hovedformål er formidling og forvaltning av kultur- og naturarven i Ramme-/Hvitstenområdet. Arven etter Edvard Munch og andre kunstneres liv og virke i området anses å ha nasjonal og internasjonal viktighet. Ramme skal således utvikles til en kulturdestinasjon”.

Rammestiftelsen er etablert for å fremme den store satsingen som skjer på Ramme. Her etableres arealer for museum- og galleriutstillinger. Edvard Munchs mangeårige hjem, Nedre Ramme med kallenavn Muncheramme, rehabiliteres og skal tilgjengeliggjøres for besøkende.

Rammestiftelsen er etablert for å tilrettelegge for og ivareta kulturaktivitetene på Ramme, med omfattende Munch-utstillinger, og formidling knyttet til Munchs og bohemens liv og virke i området. Gjennom arbeidet søkes det å etablere et historisk miljø som kan gi de besøkende forståelsen av hvorledes det var for om lag hundre år siden. Stiftelsen vektlegger et godt samspill mellom utendørs og innendørs formidlingstiltak. Nedre Ramme/Muncheramme (den gang kalt Petersminde) ble brukt som arbeidssted så vel som bolig for Edvard Munch som eide stedet fra 1910 til sin død i 1944. Hit flyttet han kort tid etter at han vendte hjem til Norge fra mange år i utlendighet. Stedet fremstår i dag ganske uforstyrret og er godt gjenkjennbart fra Munchs kunst.

Akershus fylkeskommune og Vestby kommune behandler eiendommen som et verdifullt, nasjonalt kulturminne. Munchmuseet anser Munchs mangeårige hjem som verdifullt i formidlingen av hans liv og virke.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss