Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2764 Sverresborg - Restaurering av Tavern inkl. skifte av elektrisk anlegg

fikk på styremøte 10. februar 2016 i Stiftelsen UNI kr. 1.000.000 øremerket skifte av elektrisk anlegg m.m

Tavern er et av Sverresborg Trøndelag Folkemuseums kulturhistorisk viktigste og mest synlige bygg. Bygningen ble fredet i 1927, men likevel tillatt demontert og flyttet til gjenreising på Sverresborg Trøndelag Folkemuseums tomt i 1946 -1949. I forbindelse med fredningen ble bygningen omtalt som et interessant minne om de gamle kulturforholdene ved det tidligere vertshuset Tavern. Dette er en to etasjes tømmerbygning med stående panel, valmtak og fremspringende overetasje på to av langsidene, angivelig oppført i 1740 av kjøpmann Hans Nissen Lyshalm.

Formålet med fredningen er å bevare Tavern som et bygnings- og kulturhistorisk viktig eksempel på vertshus og ferjemannsbolig fra 1700-tallet. Bygningens eldste deler er fra omkring 1740.

Siden gjenreisingen på Sverresborg har Tavern fungert som museets traktørsted. Tavern er godt besøkt hele året og er en svært populær møteplass, særlig i lokalmiljøet på nedre Byåsen.

Tavern har vært gjenstand for mange utvidelser av el-anlegget opp gjennom årene og den eldste delen av anlegget er fra ca. 1950. En rapport viser at det er riktig å skifte ut hele anlegget. Brannsikringen er ivaretatt med sprinkleranlegg og trådløst røykdetektorer, men det er likevel et behov for ny gjennomgang.

http://sverresborg.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss