Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2738 Gamle Ormelet AS v/Dorthe Endresen - Sikring av Gamle Ormelet

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til sikring av Gamle Ormelet

Neste høst er det 25 år siden gamle Ormelet pensjonatet ble restaurert og omgjort til et kultursenter for musikk, billedkunst og ulike kulturarrangementer. Helt tilbake til begynnelsen av 1920-tallet har stedet fungert som storstue og kultursamlingsplass i distriktet. Her var det danseskole og musikkundervisning vinterstid, og i den gylne pensjonattiden var det levende jazzmusikk hver aften i sommersesongen. Konsertvirksomheten har vært en den største delen virksomheten siden oppstarten av Gamle Ormelet som “moderne kultursenter“, og vi har blitt godt kjent som konsertarena og som tradisjonsbærer av særlig norsk musikk. Gamle Ormelet har også blitt kjent som debutscene for mange kjente artister.

Bygningen er oppført i ca. 1890, og har gjennom tidene vært benyttet til flere formål, hvor det meste av tiden har vært til pensjonat/hotell. Den kulturhistoriske verdien for eiendommen ligger i bygningens arkitektoniske særpreg og miljømessige sammenheng. Anlegget har også viktige kulturhistoriske kvaliteter.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss