Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2736 Siri Føyen Barbøl - Restaurering av Grønnbak etter hussoppangrep

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 25.000 til restaurering av Grønnbak etter hussoppangrep

Grønnbak har vært ubebodd siden august 2015 og har de siste årene svært preget av forfall. Per dags dato er våningshuset helt ubeboelig. Grønnbak har opprinnelig vært gamle Hammeren skole. Våningshuset ble oppført i 1867 og er SEFRAK-registrert. På tunet står det stabbur, låve, bryggerhus og uthus, alle oppført omkring 1930.

I våningshuset er det oppdaget ekte hussopp og råte - med utgangspunkt i taklekkasje og dårlig/manglende drenering. Taklekkasjen er nå utbedret. Vannet har i hovedsak kommet seg ned langs yttervegg og tilstøtende delevegger, og lagt seg på grunnmuren. Mye av gulvene i første etasje må erstattes pga hussopp. Resten av gulvene med krypkjeller under må demonteres for å få fjernet råttent stubbloft og våt isolasjon.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss