Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2730 Tollef Mykleby - Istandsetting av taket på Melgården

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til istandsetting av taket på Melgården

Melgården ligger midt i et åpent jordbrukslandskap i grenda Deset. Tunet består av flere bygninger som gjenspeiler den historiske og økonomiske utviklingen fra det enkle bondesamfunnet i 1700-årene til "skogsbaronenes" glansdager i 1880-årene.

Melgården er mest kjent for den store hovedbygningen i sveitserstil, tegnet av arkitekt Nestor Georgius Thomassen og oppført av T.N. Mykleby i årene 1875-1877. Den har en grunnflate på 450 m2 med full kjeller, to etasjer og loft. Bygningsmiljøet ellers består av 7 hus omkring tunet og en hage som ble anlagt/ombygget syd for hovedbygningen da den stod ferdig. Østerdalsstuen fra omkring år 1700 er den eldste og hovedbygningen fra 1877 den nyeste. I tillegg er det satt opp 3 nye driftsbygninger etter at den laftede toetasjes låven brant i 1977. På den andre siden av fylkesveien ligger det gamle gårdssagbruket som ble lagt ned i 1950.

Melgården er en tradisjonsrik østerdalsk storgård. Taket på hovedbygningen er i dag tekket med stålplater og deler av de opprinnelige sveitserdetaljene på taket er gjennom årene fjernet. Taket er nå planlagt tilbakeført til opprinnelig stand etter antikvariske prinsipper.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss