Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2728 Dag Stray Breistein - Restaurering av M/Y Sporen

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 75.000 til restaurering av M/Y Sporen

Dag Stray Breistein kjøpte M/Y Sporen (ex Sundt III) av firmaet Sundt & Co i 1974. Båten var da i daglig drift. Før krigen var det svært mange reisendebåter. De største handelshusene «kriget» om å ha den fineste båten i sin tjeneste. Sundt III (Sporen) er et godt eksempel. Men etter hvert som veiene ble utbygd ble bilen naturlig å bruke. Det er nå få båter å vise frem.

Senere viste det seg at båten var i dårligere stand enn antatt, og den ble istandsatt i perioden 1974 til 1978. Dårlige trekonstruksjoner ble da byttet. Sist høst ble det imidlertid oppdaget råteskader. Hele dekket ble fjernet og fornyet for å være sikker på at båten ikke hadde mer råteskade, i tillegg til at 2 bordganger i skroget ble tatt ut for besiktigelse av spant. Alt arbeidet har vært i overensstemmelse med Sjøfartsdirektoratets regelverk.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss