Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2723 Stiftelsen Musea i Sogn og Fjordane - Nytt ventilasjons- og klimastyringsanlegg

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til nytt ventilasjons- og klimastyringsanlegg for fem magasin tilknyttet Musea i Sogn og Fjordane

I arbeidet med å sikre samlingene ved de ulike avdelingene i Musea i Sogn og Fjordane, arbeider Nordfjord Folkemuseum med å finansiere nytt klimaanlegg i eksisterende magasin.

Museet ble etablert i 1920 som regionmuseum for sju kommuner i Nordfjord. I 2009 ble de en avdeling i den konsoliderte stiftinga Musea i Sogn og Fjordane. NMF har 45 antikvariske hus satt opp i friluftsmuseet og forvalter i tillegg seks andre bygg. Gjenstandssamlingen er på 23 000 objekt inkludert en mindre båtsamling. Nordfjord Folkemuseum eier også nordfjordjekta, «Holvikejekta» fra 1881.

Nordfjord Folkemuseum har fylkesdekkende temaansvar for historien knyttet til vannkraft.

Gjennom snart 100 år har museet samlet gjenstander og bygg fra regionen og har ansvar for en verdifull samling som dokumenterer og gir kunnskap om levekår og byggeskikk i regionen fra flere hundre år tilbake. Foruten gjenstander som er plassert i utstillingene i brannsikre bygg og i de antikvariske husene, er størstedelen plassert i klimastyret magasin som er sikret mot brann og tyveri. Museet må til enhver tid prioritere hvilke typer gjenstander som må prioriteres plass i det sikrede magasinet, slik at de mest verdifulle gjenstandene blir lagret under optimale forhold.

Museet fikk brannsikkert bygg i 1994/95 ved fem ulike magasin med ulik klimastyring, to fotomagasin, magasin for arkiv, magasin for metaII og porselen og ett for tre og tekstiler. Levetid for klimastyring og ventilasjon er mellom 15 og 20 år. I de senere årene har anlegget sviktet og situasjonen har ført til kostnadskrevende tiltak for at anlegget skal kunne fungere på et minimum.

http://www.sfj.museum.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss