Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2719 Bymuseet i Levanger - Emilies Hus - Vern og sikring av arbeiderbolig

fikk på styremøte 10. desember 2015 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til restaurering av inngangsdør og vinduer på antikvarisk måte

Siden 2006 har Emilies hus vært Bymuseets eiendom, og besøkes jevnlig av skoleklasser og grupper på byvandring. I løpet av det siste året er bakgården blitt utviklet og tatt i bruk. Uthuset er oppgradert med tanke på publikum.

Huset står her som det gjorde for 50-60 år siden. Det vesle blå huset i Sjøgata må være det siste autentiske arbeiderbostedet i sentrum og er eksempel på et hus som har overlevd en generasjon eller to. Huset er bygget av Johan Barstad like etter bybrannen i 1897, som bolig for en fiskerfamilie. Bygget var opprinnelig i en etasje, men fra 1913 ble det lagt til en halv etasje. Huset ligger i et område som er regulert til spesialområde for bevaring.

Det er naturlig at en slik bygning over tid påføres slitasje og råteskader, og det er nå helt nødvendig med utbedringsarbeider før større skader oppstår.
I første omgang må inngangsdør og vinduer restaureres; på antikvarisk måte.

http://www.bymuseetilevanger.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss