Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2700 Stiftelsen Veteranskibet Rogaland - Tørrskodd evakuering

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til MES for M/S Rogaland

D/S Rogaland ble bygget av Stavanger Støberi & Dok og sjøsatt i 1929, og representerte en nyvinning i norsk skipsfart. Skipet gikk som kysthurtigruteskip mellom Stavanger og Oslo. Under krigen ble D/S Rogaland totalt ødelagt under eksplosjonen i Bergen i 1944. Skipet ble gjenoppbygget etter krigen og gikk med last, passasjerer og post mellom Bergen og Oslo. I 1950 ble dampmaskinen skiftet ut med en dieselmotor fra 1943. Rutefarten ble avsluttet i 1964 og i 1965 ble skipet solgt til Sandefjord og omdøpt til M/S Stauper. Heldigvis fikk noen lokale entusiaster kjøpt skipet tilbake til Stavanger i 1989 og dermed reddet det fra å gå tapt. Et omfattende restaureringsarbeid startet. Det ble foretatt en omfattende oppgradering og tilrettelegging av hele skipet for å få passasjersertifikat. I samråd med Riksantikvaren ble det besluttet å gjenskape etterkrigsmodellen, og våren 2014 ble M/S Rogaland fredet av Riksantikvaren.

M/S Rogaland er eid av en stiftelse som også står for driften, og målsettingen er å formidle maritim historie, ta vare på kystkultur og bevare tradisjonelt sjømannskap.

M/S Rogaland har sertifikat for 100 passasjerer og har nå fått pålegg av Sjøfarts-direktoratet om tørrskodd evakuering, kalt MES for å opprettholde passasjersertifikatet sitt.

http://www.gamlerogaland.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss