Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2676 Sandefjord Røde Kors - Ny båt

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ny båt for Sandefjord Røde Kors.

Sandefjord Røde Kors er en humanitær organisasjon, som styres og drives av frivillige. Medlemmene er i alderen 17-70 år og læres opp innen førstehjelp, søk og redning. Sandefjord Røde Kors ønsker å etablere sjøtjeneste med ny båt for å øke beredskapen i nærområdet, og styrke Røde Kors sin rolle som en frivillig bidragsyter til beredskapsarbeid. Sandefjord Røde Kors har drevet sjøtjeneste siden 1986, men mistet sin båt i et motorhavari i 2014.

Innkjøp av ny redningsbåt i Sandefjord Røde Kors vil bidra til økt fokus på bruk av redningsvest, drive livreddende opplæring i hjerte-lunge-redning ved hjelp av strand-hugg og ikke minst bli en seriøs bidragsyter til økt beredskap på sjøen i Vestfold.

Vestfold er i dag blant de fylkene som har mest båttrafikk, spesielt på sommeren. Selv om det i dag finnes flere Røde Kors-båter, vil prosjekt kunne bidra til å fylle et tomrom fra Stavern i sør til Tjøme i nord.

Sandefjord Røde Kors har i sommer leid en båt for å teste beredskapen. Gode erfaringer er høstet, og mange medlemmer har verdifull kompetanse som kan tas med inn i det nye prosjektet. Flere oppdrag på vegne av hovedredningssentralen og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral er gjennomført. Det er lagt vekt på en båt som kan være med på å utfylle beredskapen i Vestfold.

https://www.rodekors.no/distriktsider/vestfold/lokalforeninger/sandefjord/vare-aktiviteter/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss