Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2660 Stiftelsen Tollerodden - Til fase III, Delprosjekt 7B, restarbeider i 2. etasje, rom 201, 202, 203 og 204

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 300.000 til fasade III, Delprosjekt 7B, restarbeider i 2. etasje, rom 201, 202, 203 og 204

Stiftelsen Tolleroddens hovedoppgave har vært, og er, å restaurere Kirkestredet 9.

Stiftelsen UNI har fulgt prosjektet siden 2000 og restaureringsprosjektet er nå i en sluttfase. Det har vært et trygt og forutsigbart samarbeid som har gitt inspirasjon og pågangsmot for Tolleroddens mange ildsjeler.

Tollerodden er ikke fredet, men høyst verneverdig og i fredningsklasse.

Tilbakeføringen av Archerfamiliens tørrmursterrasser som grunnlag for en historisk hage fra 1850 har blitt gjennomført gjennom to store private donasjoner og egeninnsatsmidler. I samme perioden er rekonstruksjon av vinduer og takoppløft på husets sørside blitt utført.

Nå er planen å gjennomføre det siste store delprosjektet kalt 7B innomhus. I denne forbindelse søkes det om støtte til videre tekniske installasjoner i 4 rom i andre etasje samt ventilasjonsanlegg til de samme rommene. Dette arealet vil bli en av de viktigste mulighetene til å få faste leieinntekter for framtidig vedlikehold og drift av kulturminnet og kulturmiljøet.

http://www.tollerodden.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss