Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2659 Ingolfsland Borettslag - Vestblokka, Sing Sing Storkvart på Rjukan

fikk på styremøte 29. oktober 2015 i Stiftelsen UNI kr. 135.575 til 11 klimadører, løasse El 30/35dB

Sing Sing er det folkelige navnet på et boligkompleks på Rjukan som består av 5 blokker og fyller et helt kvartal. Bygningene ble reist i 1917 da Hydro hadde stort behov for boliger i forbindelse med virksomheten sin på Rjukan. Et tilsvarende murkvartal ble revet i 1970.

Rjukan er et typisk eksempel på den store industrireisingen tidlig på 1900-tallet der lokalisering av fabrikkene måtte ligge nær der vannkraften ble produsert. Byen har en klar struktur som fortsatt er intakt, og Rjukan fikk i juli 2015 innvilget Verdensarv-status (sammen med Notodden).

Sing Sing er et av boliganleggene på Rjukan som er spesielt fremhevet i søknaden og i UNESCO sitt vedtak. Antall leiligheter ble i 1982 endret fra 73 til 55, men utvendig er kvartalet intakt med minimale endringer fra da det ble bygget.

Borettslaget gjennomfører nå en utbedring av en blokk pr. år.

Alle blokkene i Sing Sing fikk i 1982 satt inn entredører av dårlig kvalitet som ikke tilfredsstiller dagens pålagte krav. Oppgradering av disse dørene må derfor utføres.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss