Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 2600 Lillesand Røde Kors - Ny båt

fikk på styremøte 25. august 2015 i Stiftelsen UNI kr. 500.000 til ny båt for Lillesand Røde Kors

Lillesand Røde Kors har hatt sjøtjeneste i skjærgården i snart 30 år, i tett samarbeid og samhandling med øvrige organisasjoner og ressurser langs sørlandskysten, som for eksempel Redningsselskapet, Politi, Brannvesen og Kystvakten.

Skjærgården utenfor Agder er en av de mest trafikkerte i Norge i sommersesongen. Det er derfor et stort behov for å få kvalifisert medisinsk bistand raskt ut i akutte sykdomstilfeller. Antallet hurtiggående fritidsbåter er også økende, noe som gjør behovet for en moderne ambulanse-/redningsbåt tydelig.

Røde Kors er en aktiv og innovativ samfunnsaktør og samarbeidspartner, og ønsker derfor å bytte ut sin redningsbåt med en moderne, fremtidsrettet ressurs som oppfyller alle kommende krav. Fokuset på ny båt vil være pasienttransport, førstehjelp og søk, men vi vil også kunne bistå med brannslukning, oljevern, lensing, livredning og annen assistanse.

Utover ordinær beredskap har Lillesand Røde Kors en aktiv barnegruppe som ofte har aktiviteter på og ved vann. Disse aktivitetene er et tilbud til barn mellom 6 og 12 år og er et lavterskeltilbud uten kostnad for deltakerne. Barnegruppen samarbeider også med småspeiderne i byen som ofte deltar på sjøaktivitetene våre. Båten vil i denne aktiviteten være en sentral ressurs.

Lillesand Røde Kors legger hver sommer ned over 3000 timer dugnad med frivillig arbeid for å øke sikkerheten til båtfolket på sørlandskysten. I tillegg kommer i underkant av 1000 timer med kursing og forberedelser. Båttjenesten er foreningens største enkeltaktivitet. De senere årene har både oppdragene og klimaet forandret seg, med nye krav til rednings/slepebåter. Eksisterende båt tilfredsstiller ikke disse kravene og man ønsker å satse på en kvalitetsbåt som dekker dagens behov.

https://www.rodekors.no/distriktsider/aust-agder/lokalforeninger/lillesand/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss